Podłączenie NAVIHEAVEN NA-5511 w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan_wilc
    Classic
    • 2008
    • 39

blind_walker, możesz podrzucić co dokładnie jest potrzebne bo ja to zielony jestem a teraz mam sporo wolnego czasu to bym śmignął to rure :P
  • phrix
    L&K
    • 2007
    • 1000
    • Audi
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie w piątek przyjdzie mi zamontować radio do O1 przed liftem, mianowicie coś takiego NAVIHEAVEN NA-5511:

Z tego co widze to jest tam standardowa kostka ISO tw. powinno byc plug and play z wyjmowanym Soniakiem.

Mam pytanie jak wyglada podłaczenie oryginalnej anteny z O1. Z tego co pamiętam wtyk antenowy jest inny. Czy bede musiał lutować i kombinować czy idzie dać jakiś adapter ??
    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• lukasz3112
      RS
      • 2008
      • 3607

phrix, ja w poprzedniej Octavii i obecnej (obie po lifcie) nie miałem żadnych innych końcówek. Wszystko pasowało idealnie.
      Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• cysterniarz
        RS
        • 2008
        • 1887
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez phrix
        Mam pytanie jak wyglada podłaczenie oryginalnej anteny z O1. Z tego co pamiętam wtyk antenowy jest inny. Czy bede musiał lutować i kombinować czy idzie dać jakiś adapter ??

W załaczeniu fotka jak wyglada to gniazdo antenowe. Za porade bede dozgonnie wdzieczny.
        phrix, przejściówka :arrow: http://www.allegro.pl/item882097508_...y_iso_din.html

i po problemie :wink:

Komentarz

• Gabrys1903
          Drive
          • 2009
          • 55

phrix jak podłączysz te radio daj znac jak gra. Panowie mam pytanie, miałem ostatnio kolizje.... no i co samochod do lakiernika, i oddalem do lakiernika i po odbiorze samochodu gdy włacze radio i dam VOL powyzej 21 głosniki piszcza... czemu? wiem ze cos bylo grzebane w bagażniku od strony kierowcy.. ale chyba to nie ma nic z tym wspolnego?? radio jest fabryczne na kasety..

Komentarz

• Krzycho-63
            Rider
            • 2007
            • 628
            • Superb II (3T4)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez cysterniarz
            phrix napisał/a:

W załaczeniu fotka jak wyglada to gniazdo antenowe. Za porade bede dozgonnie wdzieczny.

phrix, przejściówka http://www.allegro.pl/ite...wy_iso_din.html

i po problemie
            Raczej będzie potrzebne to:

W octavi potrzebne jest podanie napięcia zasilającego wzmacniacz w antenie(chyba,że to radio posiada napięcie na wejściu antenowym).Nie wiem jak jest przed liftem ale po lifcie na 100%
            Skoda Superb II Ambition
            2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie dzieki za pomoc właśnie o to mi chodziło (pomógł poleciało) :lol:

Gabrys1903 napisze jak to gra i moge dać fotki na ile to podswietlenie pasuje do reszty.
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Gabrys1903
                Drive
                • 2009
                • 55

ok. czekam na fotki.

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

Re: Podłączenie NAVIHEAVEN NA-5511 w O1

Zamieszczone przez phrix
                  ... Z tego co widze to jest tam standardowa kostka ISO tw. powinno byc plug and play z wyjmowanym Soniakiem.
                  ...
                  W Sony jest chyba inna wtyczka, nie ISO. Jeśli nie była przerabiana instalacji tylko dana przejściówka TEGO TYPU to nie ma problemu, wypniesz ja razem z radiem i podepniesz nowe.
                  Jeśli jednak instalka, była cięta, to będzie trochę rzeźby.

BTW. Nie wiem jak masz podpięte radio ( gra bez kluczyka ? ), ale w SONY ( i chyba ogólnie w japońcach, przynajmniej tych starszych ) zamienione są miejscami i chyba kolorami plusowe kable zasilające ( czerwony i żółty ). Jeśli masz przerabianą instalację to zwróć na to uwagę, bo jak podłączysz odwrotnie to radio po każdym wyjęciu kluczyka, będzie gubić nastawy.
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• phrix
                    L&K
                    • 2007
                    • 1000
                    • Audi
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kowal 2002 właśnie mam taki problem o którym piszesz. Radio gra bardzo ładnie, jednak po wyjeciu kluczyka gubi pamięć. ( w poprzednim soniaku było tak samo )

W załączeniu opis kostki z radia.

Z miernika wynika że na 7 jest prad caly czas na 8 jest masa

natomiast na 4 pojawia sie prad po przekreceniu zapłonu (znika po wyjeciu kluczyka)

Jeżeli możesz to napisz jak to pospinać tak aby radio miało pamiec. Co śmieszne pierwsze radio jakie wyszukuje to radio Maryja :diabelski_usmiech

Dla kolegi daje fotki jak wyglada podświetlenie. Podoba mi się to, że radio nie wyglada jak dyskoteka. Na zdjęciu podświetlenie wyszło dosyć intensywnie. Jego barwa troche różni się od tej skodowskiej ale dla mnie wyglada to ok. Generalnie radyjko gra całkiem ładnie, czyta mp3, audiofilem nie jestem ale nie widze różnicy miedzy Pionkiem, Sony a tym Havenem.

kowal 2002 na moją głowe to chyba trzeba zamienić kabel 7 i 4. Dobrze mysle ??

Za pomoc bede ponownie dozgonnie wdzieczny :szeroki_usmiech
                    Załączone pliki

_

Komentarz

• Krzycho-63
                      Rider
                      • 2007
                      • 628
                      • Superb II (3T4)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Musisz zamienić miejscami B+ z ACC(4 z 7 u ciebie).Czyli plus po stacyjce z plusem stałym(memory).Akurat w samochodach VAG jest to podłączone odwrotnie i stąd nie trzyma pamięci.Tu masz kostkę iso stosowaną w skodzie:
                      Załączone pliki
                      Skoda Superb II Ambition
                      2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• phrix
                        L&K
                        • 2007
                        • 1000
                        • Audi
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dzieki Krzycho-63

_

Komentarz

• kowal 2002
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 5161

no i wszystko jasne
                          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Gabrys1903
                            Drive
                            • 2009
                            • 55

czyli radio jest warte tej ceny??? bo ineteresuje mnie dokładnie te radio a to ta sama firma http://www.allegro.pl/item878518836_...3_dvd_gps.html
                            phrix dzieki za fotki

Komentarz

• phrix
                              L&K
                              • 2007
                              • 1000
                              • Audi
                              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Myśle że jest warte swojej ceny, firma krzak ale gra całkiem przyzwoicie. Nie szukałem czegoś drogiego i firmowego bo w tym aucie sporadycznie słucha się muzyki. Co do mocy to jest chyba troche przesadzona bo gra jak Pioneer 4x40 ale mi to akurat nie przeszkadza. Radio całkiem ładnie wygląda ( może na tym zdjęciu wyszło troche dziwnie ostre podswietlenie no i nie jest do konca osadzone.)

_

Komentarz

• Judykator
                                Classic
                                • 2010
                                • 25

Zamieszczone przez Krzycho-63
                                W octavi potrzebne jest podanie napięcia zasilającego wzmacniacz w antenie
                                A co to dokładnie oznacza? Bo ja właśnie zamontowałem w/w radio i słabo łapie radio, tzn. radio działa w miarę dobrze tylko w dużych miastach, gdzie jest silny sygnał.

Komentarz

• phrix
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1000
                                  • Audi
                                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Chyba chodzi o cos takiego :

Jest to wzmacniacz, który poprawia zasięg radia. Pewny nie jestem bo czegoś takiego nie posiadam w mojej O1

_

Komentarz

Pracuję...